Warzywa są obrane, zapakowane próżniowo w opakowanie foliowe i sterylizowane.
Proces sterylizacji pozwala zachować najwyższą jakość produktu, a jednocześnie uzyskać trwałość produktu do 3 miesięcy bez konieczności chłodzenia i bez utraty jakości, dzięki czemu łatwo je przechowywać. Sterylizacja oraz pakowanie próżniowe zapewniają pełne bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktu.
Oferowne poniżej produkty skierowane są zarówno do odbiorców z sektora HoReCa, jak i dla odbiorców detalicznych.
Wszystkie produkty są wytwarzane wyłącznie z polskich warzyw.
Wspólne cechy warzyw:
po otwarciu opakowania są gotowe do spożycia na zimno (np. jako składnik sałatki), a po krótkim podgrzaniu i doprawieniu można je podawać na ciepło
są ugotowane na parze - stąd charakteryzują się intensywnym smakiem i zapachem
są łatwe w przechowywaniu (długi okres przydatności do spożycia bez konieczności chłodzenia, produkt zajmuje mniej miejsca niż tradycyjne warzywa, podczas przechowywania nie traci na jakości)
eliminują w kuchni wszystkie „brudne” procesy, np. mycie, obieranie
znacznie skracają czas przygotowania potraw.
są ekonomiczne - zużywane jest 100% produktu - 1 kg kupiony = 1 kg zaserwowany (brak strat - warzywa można podgrzewać kilkakrotnie)
AKTUALNA OFERTA
TOPOTATO – ziemniaki delikatesowe małe i średnie
ziemniaki kostka 10x10x10 mm
marchew kostka 10x10x10 mm
marchew kostka z groszkiem
buraki słupki
buraki całe
kukurydza cukrowa w kolbach - w przeciwieństwie do tradycyjnej kukurydzy, którą gotuje się minimum 30-40 minut, nasza kukurydza jest gotowa do podania już po 5-8 minutach podgrzewania. Dostępna przez cały rok. Świetna na imprezy plenerowe!